Kunagi ammu sain ühe vene rahvusest vanahärra käest retsepti. Olen selle kuhugi ära kaotanud, kuid tegin täna mälu järgi ja ütleme nii – pole paha :)
4 suurt baklazaani
6 suurt punast paprikat
2 tsilli piprakauna (hakin väga peeneks)
2 küüslaauku (mitte küünt vaid mugulat)
1 l tomatimahla – parem kui on selline õige – nagu vanasti – klaaspurgis
2 pakki purustatud tomateid
2 sl soola
4 sl suhkrut
1/2 klaasi õli
3 sl 30 % äädikat
Asi on väga lihtne – kõik lõigun tükkideks, segan kokku ja keedan. ( Mina lisasin veel oma kasvuhoonest üleküpsenud või lõhkiseid tomateid ) Hiljem sau mikseriga purustan natuke, et tekiks selline mõnus mass. Siis keedan veel ning soovi korral võib maitsestada kas suhkrut, soola või äädikat lisades. Maitsestamisel tuleb arvestada sellega, et alguses väga magus-hapu tunduv segu hiljem oma teravuses tugevalt tagasi tõmbab. Kokku podises segu pliidi peal umbes tund. Edasi rõõmsalt purki, kaan peale ja ongi valmis. Täiesti kindlat võin öelda, et see on hea. Kes muidugi armastab selliseid kreftiseid asju :) Sellest kogusest sai kuus kolmveerandliitrist purki ja natuke peale. Sobib ülihästi lihatoitude juurde. Samuti võib seda segada hakitud mugulsibula ja hapukoorega – väga hea salatina muu toidu kõrvale. Kõige rohkem olen kasutanud makaroniroogade maitsestamisel. Näiteks lihtne hakkliha-makaroni panniroog on selle kreftise lisandiga imehea. Ja mis kõige olulisem – ise tehtud on alati parem kui poest ostetud :)
Ps. Kindlasti tutvuda selle retseptiga ka siin – http://airiangoora.blogspot.com/2010/07/uhe-imehea-kurgihoidise-retsept.html
Igati teretulnud see retseptide jagamine, kas pole?:)
Tegin just ühte kihilist salatit, proovin homme järgi, kuidas välja tuli ja kui väärib jagamist, panen blogisse üles.
Kas baklazaan kasvab sul endal?
Oh ei! Mu kapsamaa on hukas. Kurk, tomat, sibu ja salat. Muud seal ei paista umbrohu seest :)