Salat “Tervise mix” Vormsilt

Vormsi saar on üks kena koht Eestimaa peal ja seal elavad inimesed samuti kenad. Jagas Eha Vormsist telefonitsi oma salati retsepti, mida ta parasjagu tegi. Mina kiitsin jälle oma tšllimoosi mille olin ka just purki saanud. Nii me siis kiitsimegi üksteist ja teineteist. Eha retsepti muutsin niipaljukest, et kapsa kogusest näpsasin 0,5 kg peedi jaoks. Kui peenramaal nii ilusad suured peedid, siis tuleb ju neid kasutada. Mulle peet meeldib ka. Peale peedi lisamise on kõik nii nagu algne retsept ette nägi.

07.09.11 retsepti parandatud oma maitse järele ja vastavalt poti suurusele :)

  • 2 kg kapsast
  • 1 kg peeti
  • 1 kg porgandit
  • 1 kg sibulat
  • 1 kg tomatit
  • 6  sl jämesoola / triiki mitte kuhjaga
  • 9 sl suhkrut / triiki mitte kuhjaga
  • 8 sl äädikat 30%
  • 400 g õli

Kapsas, porgand, peet  riivida ja sibul lõigata õhukesteks viiludeks. Õli panna poti põhja koos suhkru ja soolaga. Lisada sibularõngad ning kuumutada. Mina lasin tomati miksrist läbi ja lisasin sellisel kujul kohe õli hulka. Kui sibul on muutunud klaasjaks lisada muud riivitud komponendid. Kuumutada pidevalt segades umbes 15 min. Siis lisada äädikas ja kuumutada veel 10 min. Kuumalt purki ja kaan peale. Salat selline neutraalse maitsega, vähese äädikaga ja maitsev. Hea kui kapsas jääb krõmps ja kui vaja lisada vett juurde.