Vaja läheb värsket lõhet, kartulit, sibulat, juustu ja Valio Ruoka 5% toidukoort. Tavaliselt eelistan ikka naturaalset, kuid selle koorega jäävad kartulivormid alati nii eriliselt mõnusad, vastupandamatult kooresed/kastmesed ……. Savivormi katan küpsetuspaberiga. Kartuli ja lõhe tükeldan parajateks paladeks, sibula natuke väiksemateks tükkideks. Segan läbi ja maitsestan soolaga – või maitsestan soolaga ja segan läbi. Vahet pole :) Seejärel katan vormi juustu viiludega ja valan paki Valio Ruoka 5% koore selga ning ahju küpsema. Kuna mul on ainult puuküttega ahi, siis jään vastuse võlgu millisel temperatuuril küpsetamine käib, a sellega saab igaüks ise hakkama. Muidugi saab sinna lisada tilli või porrot, kuid seekord ma jätsin need panemata. Sama vormi võib teha ka singi, hakkliha, kana, seente või misiganes lisanditega. Lihtne ja maitsev……… Puuküttega ahjus on üldse mõnus süüa teha. Unustad näiteks toidu ahju – mitte kui midagi ei juhtu, kuna tuli kustub ka pliiti all ära :) Lambaliha ma nii teengi. Mingi pruunistusastmeni valvan juures ja siis panen siibrid kinni ja unustan savipoti ahju. A´la 3 tunni pärast on praad valmis. Liha on nii pehme, et kondid kukuvad ise ära. Mis ma siin ikka lobisen, toit jahtub……