Mustikakook

Rabarber on jälle moes, aga mul on sügavkülmas veel natuke mustikaid. Siit üks hea koogi retsept. Võib kasutada ka külmutatud punaseid või musti sõstraid või misiganes marju. Ega rabarberiga pole ka keelatud teha. Kogus on mugandatud minu ahjuplaadi suurusele vasatavaks.

Põhjaks läheb vaja: 150g võid, 250 g nisujahu, 1 muna, 100 g suhkrut, 1 tl küpsetuspulbrit

Või vahustada suhkruga, lisada muna ja vahustada edasi. Lõpuks jahu ja küpsetuspulber. Tainas vajutada eelnevalt võiga määritud vormi.

Kate: 1/2 l külmutatud marju, 250 g hapukoort, 3 muna, 4 sl suhkrut, vanill 

Muna ja suhkur vahustada, lisada hapukoor. Külmutatud marjad lisada segule ja valada tainale. Küpsetada ahjus 180° juures umbes 40 minutit.Tainast võib ka eelnevalt natuke küpsetada. Mustikaid läks seekord liiga palju, aga maitseomadused seeläbi kannatada ei saanud.

 
Advertisements