Sain inspiratsiooni Galileo saatest, kus näidati maailma erilisemaid torte. Esimese koha vääriliseks peeti Rootsi suitsukalast ja krevettidest võileivatorti smörgåstårta. Meile pole see mitte võõras ja eriline, sai ju vanasti nõuka ajal seda ikka tehtud. Ometi on jäänud see hea ja maitsev asjandus minu menüüst välja ja unustatud ta olemasolu päris ära. Tegin nii nagu mäletamistmööda vanasti tehti…. Suitsukala – heik ja suitsuräim segamini – puhastan ja tükeldan ning segan majoneesiga. Mmm, milline aroom kausist tõusis! Pole ammu suitsukala saanud ega söönud, võttis jalad nõrgaks. Majoneesidest eelistan Jaani provansaali – maitselt mahe ja mõnus. Mingi Kohtla-Järve toodang. Röstisaiad laon alla, katan seguga ja nii kolm kihti. Küljed määrin ka. Pealt kaunistasin rohelise-kollase-punase värskega + muna ja soolalõhe või miks mitte ka krevetid. Parem kui seisab jahedas mõned tunnid enne söömist. Hea “paastu” toit kahe püha vahel! Minul tuli välja selline :)
2 kommentaari “Võileivatort”
Kommenteerimine on suletud.
Tordi pildi peale ahhetas mu kolmene pesamuna, et selline kook peaks meil ka olema!
Aga kommida tahtsin hoopis eelmist postitust, et kadedus on , ja hea meel ka, et said sellise mõnusa pika puhkuse. Rahuliku südamega saabki seda vist lubada mitteloomapidajana, muidu mõtleks ikka, et mis ja kuidas seal kodus…. Ookean on vist selline teema, mis kuidagi vabastab ja rahustab… et nii võrreldamatult suur ja võimas. Ise olen olnud Portugali rannikuil, jaaa…….. tahaks ikka ka…. aga seekord vist piirdun jälle 2 päevaga Võru Kubijal, mis poisid sünnipäevaks kinkisid :)
Head aastavahetust Sulle ja häid uudiseid uuel aastal!
Tort oli suur ja täna parem kui eile. Teen seda kindlasti veel ja eriti hästi sobivad suitsukala maitseomadustega kokku kurk ja paprika. Tomati-muna- lõhe on ebaolulised. Tehke kindlasti. Ma kardsin, et kes selle ära jaksab süüa, aga otsa sai :) Sulle samuti kõike kaunist – rahu, rõõmu ja armastust mitmel erineval moel!